Nieuws

09 april 2018

Ontmoet de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht: Kaushilya Budhu Lall

Ze heeft al jarenlange ervaring in besturen en toezichthoudende functies in het bedrijfsleven, belangenbehartiging, cultuur en het onderwijs. De eerste vrouwelijke voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).

Ontmoet de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht:  Kaushilya Budhu Lall
Kaushilya Budhu Lall heeft breed inzicht in de samenleving als toezichthouder en is een ervaren klankbord voor de bestuurder. Zo was ze gedurende acht jaar lid van de Raad van Toezicht van het voortgezet openbaar onderwijs in Utrecht. “Ik heb die ervaring in het onderwijs altijd als heel positief ervaren. Ik word meegenomen in de ontwikkelingen in het onderwijs en wat die jonge kinderen allemaal meemaken in hun schoolloopbaan”, zegt Budhu Lall. Dat deed ze onder meer door schoolbezoeken op allerlei niveaus van het VMBO tot aan het gymnasium. “Zeer boeiend”, vindt ze dat. “Ik zag het enthousiasme op school om aan de toekomst van de kinderen te werken”.

Budhu Lall heeft veel ervaring in good governance, het ‘goed toezicht houden’ op organisaties en die ervaring kan ze ook prima gebruiken bij de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). De SHON heeft een college van bestuur die de schooldirecteuren aanstuurt. De Raad van Toezicht van SHON is de toezichthouder van de organisatie. Budhu Lall is gelauwerd vanwege haar maatschappelijke betrokkenheid, naast haar eigen praktijk als advocaat in Den Haag. Zo kreeg ze in 2015 tijdens de Milan in het Zuiderpark de ‘Milan Award’ voor haar verdiensten voor de Hindoestaanse gemeenschap.

Ze vindt de basis erg belangrijk en dat begint bij het primair onderwijs en zo kan ze daar haar steentje bijdragen, want dat is het mooiste wat ze kan doen, dacht Budhu Lall toen ze werd gevraagd om in de Raad van Toezicht van de SHON zitting te nemen.

Wat we niet moeten vergeten, is dat Budhu Lall de eerste vrouwelijke voorzitter is van de Stichting Hindoe Onderwijs ooit. “Ook al gaat het om mijn inhoudelijke bijdrage, ik vind ook dat zo’n orgaan ook een voorbeeldfunctie heeft en dat het een afspiegeling van de gemeenschap moet zijn. “Als vrouw kan ik een rolmodel zijn voor de meisjes op de scholen, zodat ze zien dat zij ook de mogelijkheden hebben om zo ver te komen. Ik hoop ook dat het personeel en de ouders dat net zo belangrijk vinden en meegaan met deze ontwikkeling binnen de samenleving.”