Nieuws - pagina 1

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

Schoolleider Shri Saraswatie School spreekt op groot onderwijscongres

23 november 2022 - 

 

Onze directeur van de Shri Saraswatie School in Rotterdam, Dewi Wittens was één van de sprekers tijdens het HRM & het Onderwijs jaarcongres op 23 november 2022. Dit congres is voor en door HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot PO-VO-MBO-HBO-WO. De SHON bestuurder Hugo Joustra was uiteraard aanwezig om op de hoogte te blijven van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt op scholen en om schoolleider Wittens te zien en horen spreken.


Lees meer ›

Grootse dia van Europa wordt weer ontstoken tijdens Nationale Divali Viering

01 oktober 2022 - 

 

 

 

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.


Lees meer ›

Nieuw gebouw Shri Krishna School met rijke geschiedenis feestelijk geopend op 1 juli

26 juni 2022 - 

 

Aanstaande vrijdag 1 juli is het groot feest voor de kinderen van de Shri Krishna School in Utrecht. De Hindoe basisschool die sinds 2004 is opgericht maakt deel uit van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en heeft voor het eerst een eigen schoolgebouw. Het gebouw is geheel energieneutraal en heeft een groen schoolplein.  Op 1 juli zal de school en het plein officieel geopend worden met optredens van de kinderen en aansluitend een receptie met kinderactiviteiten en een groot feest. Onder andere de gemeente Utrecht, de ambassadrice van India, oprichter van de SHON Rajen Ramnath en de eerste schooldirecteur Shaam Jibodh.

zullen hierbij aanwezig zijn.


Lees meer ›

Ouderbijeenkomsten inspectierapport

18 juni 2022 - 
Lees meer ›

Shri Saraswatieschool heeft hoogste werkgeluk in Zuid-Holland

10 juni 2022 - 

 

Dat onze school in Rotterdam nummer één is geworden van heel Zuid- Holland hadden we al trots vermeld. Directrice Dewi Wittens is door Klassewerkplek geinterviewd. Lees hieronder het artikel dat verschenen is op hun website.
Lees meer ›

Gratis kinderfestival Shri Ganesha in Almere

31 mei 2022 - 
Lees meer ›

Opbrengstgericht werken Shri Vishnu School zorgt voor mooie eindresultaten

24 mei 2022 - 

 

Op de Shri Vishnu School in Den Haag werpt het opbrengstgericht werken zijn vruchten af. Wij zijn het afgelopen schooljaar druk geweest met het verbeteren van zicht op ontwikkeling van de kinderen en het effectief inzetten van de analyses van de toetsen. De eindtoetsen van groep 8 wijzen uit dat dit voor onze school een goede methode is. Wij zullen met deze manier van werken dan ook doorgaan schoolbreed. De groep 8 leerlingen hebben samen boven het landelijk gemiddeld gescoord.
Lees meer ›

Gezellige open dagen op onze scholen

22 mei 2022 - 
Lees meer ›

Veel belangstelling voor Puja Eerste Steen Shri Saraswatie School

18 mei 2022 - Fotografie: Rayn Hossainkhan
Lees meer ›

Eerste steenlegging nieuwbouw Sri Saraswatie School

09 mei 2022 - 
Lees meer ›

Leerlingen geven rondleiding op de Shri Vishnu School

04 mei 2022 - 
Lees meer ›

Koningsdag ook gevierd op de SHON scholen

27 april 2022 - 
Lees meer ›

Mooie viering Hanuman Jayanti op Shri Ganesha School

20 april 2022 - 
Lees meer ›

Paasweekend en viering geboorte Hanuman Jayanti

16 april 2022 - Hanuman Jayanti
Lees meer ›

Shri Sarawatie School beste van heel Zuid-Holand

06 april 2022 - 
Lees meer ›

Deze week Navratri op alle scholen

04 april 2022 - Vanaf 2 april is het Navratri. Deze negen nachten staan we uiteraard stil op alle scholen bij de negen verschijningsvormen. De kinderen vinden het fijn om hier aandacht aan te besteden. Op de Shri Vishnu School in Den Haag vertellen ze wat Navratri voor ze betekent, wat ze er thuis aan doen en wat ze op school doen.

 

“Ik ben even verlost van mijn broertje thuis”

30 maart 2022 - 

 

 

Het is zaterdag, een dag na de Holi-viering. Tijd voor de Zaterdagschool, een initiatief van de directie, ouders en de leerlingen van de Shri Vishnu School in Den Haag, om kinderen te helpen die met sommige vakken nog niet zo goed zijn, of als gevolg van de coronapandemie achterstanden hebben opgelopen.
Lees meer ›

Sewa: kinderen Shri Vishnu School bedenken actie voor Oekraïne

27 maart 2022 - 
Lees meer ›

NOS Journaal kwam Holi Phagwa bij ons op school vieren

19 maart 2022 - 
Lees meer ›

Holi Paghwa gevierd op alle scholen

18 maart 2022 -  


Lees meer ›

1 2 3 4 5 6 7 8 9