Nieuws - pagina 1

Paasviering en vrij paasweekend

Paasviering en vrij paasweekend

06 april 2023 - Op bijna alle scholen is vandaag paasviering en volgt er een lekker lang paasweekend vrij: morgen goede vrijdag tot en met maandag 10 april zijn al onze scholen vrij. Vandaag zijn de leerlingen van de Shri Vishnu School in Den Haag ook al een dagje vrij, omdat het onderwijzend personeel een studiedag heeft.

 

Wij wensen iedereen een heel mooi paasweekend toe met gezellige paasdagen.     

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek

31 maart 2023 - Meisjes van verschillende basisscholen in Almere hebben een kijkje genomen bij technische MBO opleidingen. Ook onze groep 7 leerlingen van de Shri Ganesha School hebben een bezoek gebracht aan de speciale 'Girlsday' op het MBO College Almere.  
Lees meer ›
Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School

Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School

24 maart 2023 - Een kwart van de kinderen in Amsterdam kan niet fietsen, daarom is er een pilot gestart om te zorgen dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om met de fiets op pad te gaan. Ook bij ons op de Shri Laksmi School zijn er fietslessen verzorgd. Wij zijn erg trots op onzw leerlingen die in drie uur hebben leren fietsen.
Lees meer ›
Shri Krishna leerlingen op tv in speciale Holi uitzending 'Holi kleurt de wereld'

Shri Krishna leerlingen op tv in speciale Holi uitzending 'Holi kleurt de wereld'

08 maart 2023 - Vandaag, woensdag 8 maart 2023 is er op NPO2 een speciale Holi uitzending te zien. In deze televisiespecial 'Holi kleurt de wereld' zijn ook leerlingen van onze school in Utrecht te zien. Verschillende leerlingen van de Shri Krishna School spraken met presentator Narsingh Balwantsingh. Kijk je ook vanavond om 19:30?
Lees meer ›
Meisje 8-12 jaar van Indiase/ Hindoestaanse afkomst gezocht voor filmhoofdrol

Meisje 8-12 jaar van Indiase/ Hindoestaanse afkomst gezocht voor filmhoofdrol

02 maart 2023 - De Surinaams-Hindoestaanse filmmaakster Zainab Goelaman is op zoek naar een meisje tussen de 8 en 12 jaar van Hindoestaanse of Indiase komaf om de hoofdrol in haar nieuwe film te vertolken. Mochten er leerlingen zijn die dit leuk zouden vinden, dan willen wij ze de kans om auditie te doen natuurlijk niet ontnemen. Het is wel kort dag, want aankomende woensdag 8 maart is de deadline al, maar desalniettemin wilden we dit bericht toch doorgeven. Onderstaand de oproep van Zainab zelf, een foto van haar en de flyer met de oproep.

 

 

 

 

 


Lees meer ›
Hindi lessen op onze Hindoe basisscholen

Hindi lessen op onze Hindoe basisscholen

21 februari 2023 - Elk jaar wordt op 21 februari de "Internationale dag van de moedertaal" gevierd. Deze dag, uitgeroepen door UNESCO, staat in het teken van taalkundige en culturele diversiteitin meertaligheid. 

 

Op onze scholen wordt Hindi onderwezen. Deze wekelijkse taallessen zijn meer dan alleen maar woordjes leren. Ook wordt er veel context gegeven en wordt tegelijk Dharma onderwezen.

 


Lees meer ›
Oud- leerling Shri Vishnu School in de halve finale van 'Op zoek naar Danny en Sandy'

Oud- leerling Shri Vishnu School in de halve finale van 'Op zoek naar Danny en Sandy'

23 januari 2023 - Shay Lachman, oud-leerling van de Shri Vishnu School uit Den Haag, doet mee aan het NPO1 tv-programma "Op zoek naar Danny en Sandy". John Travolta maakte de rol van Danny Zuko in Grease legendarisch. De Haagse Shay wil in zijn voetsporen treden. Hij zit deze week in de 6de live-show en tevens de halve finale van "Op Zoek Naar Danny en Sandy".  In dit programma wordt de nieuwe Danny Zuko gezocht voor de Grease musical.
Lees meer ›
Pandit Dharm Shriemissier overleden

Pandit Dharm Shriemissier overleden

09 januari 2023 - De heer drs. Dharmraj Shriemissier is niet meer onder ons. Op 5 januari 2023 is hij op 81 jarige leeftijd overleden. De heer Shriemissier was onderwijskundige en pedagoog en vanaf het begin betrokken bij Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Aankomende donderdag 12 januari is de uitvaart in Lisse. Wij wensen zijn familie en al zijn dierbaren veel licht, kracht en sterkte toe met dit verlies. 

 

 

 


Lees meer ›

Oud directeur Shri Vishnu School Sona Mohan overleden

04 december 2022 - 

 

De heer Sona Mohan, oud directeur van onze school Shri Vishnu School in Den Haag is dit weekend van ons heen gegaan. Heel veel sterkte en troost voor de familie en nabestaanden gewenst.


Lees meer ›

Schoolleider Shri Saraswatie School spreekt op groot onderwijscongres

23 november 2022 -  

Onze directeur van de Shri Saraswatie School in Rotterdam, Dewi Wittens was één van de sprekers tijdens het HRM & het Onderwijs jaarcongres op 23 november 2022. Dit congres is voor en door HR, bestuur/directie en schoolleiders werkzaam in het onderwijs, van IKC tot PO-VO-MBO-HBO-WO. De SHON bestuurder Hugo Joustra was uiteraard aanwezig om op de hoogte te blijven van de actuele veranderingen van de arbeidsmarkt op scholen en om schoolleider Wittens te zien en horen spreken.


Lees meer ›

Grootse dia van Europa wordt weer ontstoken tijdens Nationale Divali Viering

01 oktober 2022 -  

 

 

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.


Lees meer ›

Nieuw gebouw Shri Krishna School met rijke geschiedenis feestelijk geopend op 1 juli

26 juni 2022 - 

 

Aanstaande vrijdag 1 juli is het groot feest voor de kinderen van de Shri Krishna School in Utrecht. De Hindoe basisschool die sinds 2004 is opgericht maakt deel uit van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en heeft voor het eerst een eigen schoolgebouw. Het gebouw is geheel energieneutraal en heeft een groen schoolplein.  Op 1 juli zal de school en het plein officieel geopend worden met optredens van de kinderen en aansluitend een receptie met kinderactiviteiten en een groot feest. Onder andere de gemeente Utrecht, de ambassadrice van India, oprichter van de SHON Rajen Ramnath en de eerste schooldirecteur Shaam Jibodh.

zullen hierbij aanwezig zijn.


Lees meer ›

Ouderbijeenkomsten inspectierapport

18 juni 2022 - 
Lees meer ›

Shri Saraswatieschool heeft hoogste werkgeluk in Zuid-Holland

10 juni 2022 - 

 

Dat onze school in Rotterdam nummer één is geworden van heel Zuid- Holland hadden we al trots vermeld. Directrice Dewi Wittens is door Klassewerkplek geinterviewd. Lees hieronder het artikel dat verschenen is op hun website.
Lees meer ›

Gratis kinderfestival Shri Ganesha in Almere

31 mei 2022 - 
Lees meer ›

Opbrengstgericht werken Shri Vishnu School zorgt voor mooie eindresultaten

24 mei 2022 - 

 

Op de Shri Vishnu School in Den Haag werpt het opbrengstgericht werken zijn vruchten af. Wij zijn het afgelopen schooljaar druk geweest met het verbeteren van zicht op ontwikkeling van de kinderen en het effectief inzetten van de analyses van de toetsen. De eindtoetsen van groep 8 wijzen uit dat dit voor onze school een goede methode is. Wij zullen met deze manier van werken dan ook doorgaan schoolbreed. De groep 8 leerlingen hebben samen boven het landelijk gemiddeld gescoord.
Lees meer ›

Gezellige open dagen op onze scholen

22 mei 2022 - 
Lees meer ›

Veel belangstelling voor Puja Eerste Steen Shri Saraswatie School

18 mei 2022 - Fotografie: Rayn Hossainkhan
Lees meer ›

Eerste steenlegging nieuwbouw Sri Saraswatie School

09 mei 2022 - 
Lees meer ›

Leerlingen geven rondleiding op de Shri Vishnu School

04 mei 2022 - 
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10