Nieuws - pagina 3

First Lady Suriname bezoekt de Shri Vishnu School

15 september 2021 - Op 14 september werd de Shri Vishnu School in Den Haag bezocht door de Surinaamse first lady, mevrouw Melissa Santhoki. Zij nam symbolisch de eerste schooltas in ontvangst van het schooltassen-project voor Suriname. Hieronder treft u een artikel aan uit De Telegraaf:

 


Lees meer ›

De heer Baldew doneert Bhagavad Gitas en Shiv Lings

01 september 2021 - Op 26 augustus 2021 heeft Akielanand Ro Baldew aan OHM 7 Shrímad Bhagavad Gítá’s en 7 Shiv Ling’s gedoneerd. 


Lees meer ›

Aftrap Keti Koti-viering Shri Laksmi School

29 juni 2021 - Klik hier voor een artikel uit Waterkant over de Keti Koti-viering op de Shri Laksmi School te Amsterdam. Hierin is tevens een sfeerreportage te zien van de kleurrijke parade door de wijk. Op alle SHON-scholen wordt met diverse activiteiten stilgestaan aan de afschaffing van de slavernij.

 

 

Keti Koti-viering

20 juni 2021 - Alle SHON-scholen besteden van 28 juni t/m 2 juli uitgebreid aandacht aan Keti Koti, de viering van de afschaffing van de slavernij. 


Lees meer ›

SHON-leerlingen in actie voor Suriname

SHON-leerlingen in actie voor Suriname

08 juni 2021 - Leerlingen van de SHON-basisscholen zamelen langhoudbare voedingsmiddelen en kinderspelletjes in voor leerlingen in Suriname. Rohan (12) is erg bezorgd nu de corona pandemie daar om zich heen grijpt. ” Zo kunnen we toch meehelpen. Ik ben erg bang dat mijn familie daar iets overkomt”.
Lees meer ›

Volg de viering 148 jaar Hindoestaanse immigratie op vrijdagochtend 4 juni

03 juni 2021 - Op vrijdag 4 juni wordt er uitgebreid aandacht besteed aan 148 jaar Hindoestaanse Immigratie, met een viering in aanwezigheid van de ambassadeurs van India en Suriname en de burgemeester van Utrecht. 


Lees meer ›

Hulp aan India

04 mei 2021 - 
De afgelopen weken heeft India te maken met ’s werelds grootste toename in besmettingen, waarbij elke minuut meer dan 2 COVID-19 gerelateerde sterfgevallen worden gemeld. Omdat ziekenhuizen kampen met een groot tekort aan zuurstof, bedden en medicijnen, heeft dat geleid tot een overspanning van het zorgsysteem in het land. Patiënten worden massaal weggestuurd, en sterven in sommige gevallen zelfs op straat.
 
Amstelveen
De gemeenschap in Nederland van personen van Indiase origine werkt samen om India te helpen. Er zijn campagnes via social media opgezet om geld in te zamelen om de broodnodige apparatuur en zuurstoftoevoer-systemen aan te schaffen en te vervoeren. De Indiase gemeenschap in Amstelveen heeft via een campagne van Bridging the Gap Foundation zuurstofapparatuur gedoneerd die per vliegtuig reeds zijn verzonden naar India. Stichting Hindoe Onderwijs Nederland steunt dit initiatief en vraagt een ieder in deze urgente toestand India bij te staan, op welke manier dan ook.

Lees hier het artikel terug:
 
Shruti
Ook is onze leerling Shruti van de Shri Saraswatie School in Rotterdam actief. Waar zij zich eerst bekommerde om de situatie van haar familie in India en de kinderen daar in het land, heeft zij haar zorgen nu omgezet in hulp aan India. Dit doet zij via de campagne Five4Projects.

Zie hieronder de oproep namens Shruti:
 
 
De SHON vraagt een ieder India in deze moeilijke tijd bij te staan, op welke manier dan ook.

Jeugdjournaal : Corona in India, Shruti uit groep 8 maakt zich grote zorgen

30 april 2021 - Shruti uit groep 8 van de Shri Saraswatie School deelt in het Jeugdjournaal haar zorgen over familieleden in India.


Lees meer ›

Luister terug naar de Radio Amor-uitzending t.g.v. Hanuman Jayanti

Luister terug naar de Radio Amor-uitzending t.g.v. Hanuman Jayanti

30 april 2021 - Luister via deze link terug naar de uitzending van Radio Amor met het optreden van de leerlingen van de Shri Ganesha School te Almere. 

Mei-vakantie activiteiten op de Shri Saraswatie School te Rotterdam

Mei-vakantie activiteiten op de Shri Saraswatie School te Rotterdam

28 april 2021 - Op 3, 4 en 7 mei vinden er allerlei leuke vakantie-activiteiten plaats in en rond de Shri Saraswatie School te Rotterdam. Iedereen is welkom om hier aan mee te doen. Inschrijven kan tot vrijdagmiddag 30 mei (15.00 uur). Doen!

 

Klik hier om de flyer en het inschrijfformulier  te bekijken

 

 

Artikel De Posthoorn: Shri Vishnu School kookt voor ouderen ivm Navrati

Artikel De Posthoorn: Shri Vishnu School kookt voor ouderen ivm Navrati

26 april 2021 - Lees hier terug hoe het team van de Shri Vishnu School Navratri 2021 speciaal heeft gemaakt door voor ouderen te koken. Mooi initiatief, dat vraagt om meer!

https://www.deposthoorn-denhaag.nl/nieuws/nieuwsflits/1060714/shri-vishnu-school-verrast-senioren-met-zelfgemaakte-nasi

Voorbereidingen Hanuman Jayanti

Voorbereidingen Hanuman Jayanti

24 april 2021 - 
“Shankar Suwana Kesari nandan, Teja prataap maha jaga bandhan”
Op 27 april, de dag van Hanuman Jayanti, kunt U luisteren naar de kanjers van de Shri Ganesha School begeleid door Lucky Singh.
 
Zie hier de voorbereidingen in verband met  Hanuman Jayanti door de leerlingen van de Shri Ganesha School:
 
 
Jai Siya Ram Jai Jai Hanuman!
 

 

 
Ram Navmi-voorstelling op de Shri Vishnu School

Ram Navmi-voorstelling op de Shri Vishnu School

21 april 2021 - Kijk hier de uitzending terug van de Ram Navmi-viering op de Shri Vishnu School

 

Bhajans zingen met de godsdienst- en muziekdocent op de Shri Vishnu School

Bhajans zingen met de godsdienst- en muziekdocent op de Shri Vishnu School

19 april 2021 - Op de Shri Vishnu School krijgen de leerlingen muziekonderwijs van de bekende zanger Lucky Singh en godsdienstlessen van Pandit A. Ramdhani.

Lees hier over een lesje muziek- of godsdienstles (Dharma) op de Shri Vishnu School.

Holi-optreden van onze leerlingen

01 april 2021 - Hieronder de speciale Holi-optredens door de leerlingen van onze scholen met diverse Hindoestaanse artiesten:

 

 

 


Lees meer ›

Luister terug naar het SHON Holi-concert op Radio Amor

29 maart 2021 - 

Let op je veiligheid tijdens de Hindoestaanse feestdagen- voorlichtingsfilmpje GGD

23 maart 2021 - 
Tweede Kamer-kandidaat Raoul Boucke in gesprek over opvoeding en onderwijs

Tweede Kamer-kandidaat Raoul Boucke in gesprek over opvoeding en onderwijs

17 maart 2021 - D66-kandidaat Tweede Kamerlid Raoul Boucke (1975) gaat op woensdag 17 maart in gesprek in het SHON radio programma Onderwijs en Opvoeding op radio Amor FM over het belang van investeringen in het onderwijs en het belang identiteitsontwikkeling voor leerlingen. 
U kunt deze uitzending terug luisteren via deze link.
Lees meer ›
Leerlingen groep 8 krijgen masterclass van kandidaat-kamerlid

Leerlingen groep 8 krijgen masterclass van kandidaat-kamerlid

15 maart 2021 - In het kader van burgerschap en democratie gaan leerlingen van de groepen 8 op dinsdag 16 maart in gesprek met kandidaat-kamerlid Kavish Bisseswar. Dee masterclass is terug te zien en luisteren via https://youtu.be/bBC2aF88-hE
Maha Shivratri in de klas

Maha Shivratri in de klas

12 maart 2021 - Ook onze leerlingen zijn in de klas volop bezig geweest rondom Maha Shivratri. Bijvoorbeeld groep 2b van de Shri Vishnu School.
Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10