Nieuws - pagina 7

Vers bloed in de Raad van Toezicht

05 april 2018 - De Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) heeft een drietal nieuwe gezichten.
Lees meer ›

Telegraaf-artikel over het Holi-feest op de Shri Vishnu School

07 maart 2018 - De Telegraaf besteedde dinsdag 6 maart 2018 aandacht aan de Holi-viering op de Shri Vishnu School in Den Haag. Klik op 'Lees meer' om het artikel te bekijken. 
Lees meer ›
Chautaal-groep Shri Saraswatie School live op Radio Amor

Chautaal-groep Shri Saraswatie School live op Radio Amor

06 maart 2018 - De leerlingen van de Rotterdamse Shri Saraswatie School hadden op donderdag 1 maart 2018 aan de vooravond van Holi Phagua een 'live' chautaaloptreden bij Amor FM. 
Lees meer ›

Terugblik Holi-feest op de Shri Ganesha School

06 maart 2018 - De Shri Ganesha School te Almere kijkt terug op een zeer geslaagd, kleurrijk Holi-feest op maandag 5 maart jl. Omroep Flevoland heeft een sfeervolle reportage gemaakt van deze dag. Klik hier om deze te bekijken.
Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

02 maart 2018 - Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. De kinderen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) vieren dat na de voorjaarsvakantie op maandag 5 maart. Wat betekent Holi Phagua voor de leerlingen?
Lees meer ›
In memoriam: Ruud Lubbers

In memoriam: Ruud Lubbers

15 februari 2018 - Ter nagedachtenis van de heer Ruud Lubbers blikken we terug op de Divali-lezing die hij op 19 oktober 2014 verzorgde op de Shri Vishnu School. 
Lees meer ›

Nieuwjaarswens

08 januari 2018 - Het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs wenst iedereen een gelukkig en gezond 2018!

 

Directeur Shri Laksmi-school bescheiden over hoge Cito-score

Directeur Shri Laksmi-school bescheiden over hoge Cito-score

18 december 2017 - Van alle Amsterdamse scholen heeft de Shri Laksmi School één van de hoogste scores behaald (8.1) op de eindtoets 2017 en behoort hiermee tot de top 3. Dit blijkt onder meer uit een nieuwsbericht van Het Parool. Deze krant baseert zich op een jaarlijks onderzoek van RTL Nieuws. Hoe kijkt directeur Rabin Mathoera naar de positieve berichten? Trots als een pauw?
Lees meer ›
Tulpenbollen op de Shri Ganesha School

Tulpenbollen op de Shri Ganesha School

01 december 2017 - Leerlingen hebben op donderdag 30 november bijna 200 tulpenbollen geplant in de tuin en in de oude zandbak van de Shri Ganesha School. Dit vertelt interim directeur Hanneke Buisman.
Lees meer ›

Divali-viering op de Shri Ganesha school Almere

23 november 2017 - Ook onze school te Almere kijkt terug op een zeer geslaagde Divali-viering. Disha Media was ook hier ter plaatse om een reportage te maken. Zie hieronder (klik op 'Lees meer')
Lees meer ›
Zwemkampioene Enith Brigitha bezoekt de Shri Vishnu School

Zwemkampioene Enith Brigitha bezoekt de Shri Vishnu School

23 november 2017 - Oud-olympisch zwemkampioene Enith Brigitha bezocht de Shri Vishnu School te Den Haag. Stuart Kensenhuis schreef een fraai artikel in De Posthoorn over dit bezoek:

 

https://www.deposthoorn.nl/nieuws/algemeen/296150/bestemming-den-haag-63-miniaturen-van-madurodam-

Divali-viering op de Shri Laksmi School Amsterdam

23 november 2017 - Disha Media heeft een uitzending gemaakt over de Divali-viering op onze school te Amsterdam. Deze treft u hieronder aan (klik op 'Lees meer'):

 


Lees meer ›

Artikel Posthoorn: Divali brengt het licht naar Den Haag

25 oktober 2017 - In het huis-aan-huis blad De Posthoorn verscheen een artikel over het Divali-feest op de Shri Vishnu School. Klik hier om het te bekijken. 

Subh Divali!

20 oktober 2017 - 

Vacature directie Shri Ganesha School

12 oktober 2017 - Stichting Hindoe Onderwijs is op zoek naar een enthousiaste directeur voor onze school te Almere.

Klik hier voor een uitgebreide omschrijving en profielschets

International Day of Non-Violence

26 september 2017 - 
Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

Opening nieuw schooljaar door Rajesh Ramnewash

05 september 2017 - 

Hieronder treft u de welkomstboodschap aan van onze voorzitter van het College van Bestuur ter gelegenheid van de opening van het nieuwe schooljaar:


Lees meer ›
Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

Bomberbot gaat naar alle SHON-scholen

26 augustus 2017 - Vanaf dit schooljaar (2017-2018) beginnen alle SHON-scholen in de bovenbouw met Bomberbot.
Lees meer ›

Raad van Toezicht staat er gekleurd op

15 maart 2017 - De heren Jack Thakoerdin en Rajesh Ramnewash tijdens de Holi-viering op maandag 13 maart jl.:

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs

10 maart 2017 -  

Beste ouders, leerlingen en collega’s,

 

Op maandag 13 maart  vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. Ook wij vieren in Nederland met de vijf Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland op maandag Holi. Holi is een Hindoefeestdag die de overwinning van het goede op het kwade symboliseert.

De kinderen zijn al weken deze feestdag voor te bereiden. In Almere is de hele buurt uitgenodigd.  Een koor in Utrecht onder leiding van muzikant Raj Mohan, een volksmuziekgroep in Rotterdam die chautalmuziek zingt en speelt, een fakkeloptocht op initiatief van onze school in Amsterdam en het verhaal van de overwinning van de vrome jongen Prahlad op de kwade Holika en zijn wrede en machtswellustige vader Hiranyakashap uit de Bhagavad Purana dat in de klassen in Den Haag wordt verteld en nagespeeld.

Voor ons staat Holi ook in het teken van goede en liefdevolle omgang met elkaar. We doen er dan ook alles aan om beter met elkaar samen te leven. De kinderen krijgen dat dagelijks op onze scholen mee. Tijdens het vieren van Holi verdwijnen onderlinge ruzies. Iedereen viert feest. Er wordt niet meer gepest. Holi is een voorbeeld voor de rest van het jaar. Alle kinderen van onze scholen, ook niet-Hindoeïstische kinderen uit verschillende bevolkingsgroepen, spelen maandag Holi met elkaar. Holi is het feest van vele kleuren, zoals onze samenleving er ook één is van vele gezichten, afkomst, culturen en ideeën. Met Holi is iedereen gelijk. Het goede overwint het kwade met onze veelkleurigheid. Verscheidenheid overwint, oftewel liefde voor iedereen.

Subh Holi

Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur SHON

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10