Nieuws - pagina 8

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

Uitzending RegioTV: Koninklijke onderscheiding voor vertrekkende directeur Shri Vishnu School

09 juli 2016 - 

De scheidende directeur van de Shri Vishnu School heeft een lintje ontvangen uit handen van de Haagse wethouder Karsten Klein. RegioTV heeft hier een reportage van gemaakt:

Shri Saraswatie School viert haar 25 jarig bestaan

Shri Saraswatie School viert haar 25 jarig bestaan

05 juli 2016 - 

Met een spetterende feestweek heeft de Shri Saraswatie School te Rotterdam haar 25-jarige bestaan gevierd. Een week lang stond de school bol van allerlei activiteiten met als klap op de vuurpijl een bezoek aan De Efteling. Via deze link vindt u een uitgebreid verslag met foto's  van deze feestweek. Op naar de volgende 25 jaar!

Meester Mohan ontvangt een koninklijke onderscheiding!

Meester Mohan ontvangt een koninklijke onderscheiding!

05 juli 2016 - 

Op maandag 4 juli jl. is directeur Sona Mohan van de Shri Vishnu School in Den Haag koninklijk onderscheiden als lid in de orde van de Oranje Nassau vanwege zijn verdiensten voor het hindoe-onderwijs. De versierselen werden opgesteld voor wethouder Karsten Klein.

 

Klik hier voor een artikel van Omroep West

Shri Vishnu School haalt goede uitslag bij de Cito-toets

Shri Vishnu School haalt goede uitslag bij de Cito-toets

01 juli 2016 - 

De Shri Vishnu School in Den Haag heeft bij de Cito-eindtoets van dit jaar een voldoende gescoord met 532.4, een cijfer dat net onder het landelijk gemiddelde ligt.

 

Door Stuart Kensenhuis

 


Lees meer ›

Artikel in De Posthoorn over onze winnaar van het Groot Haags Kinderdictee

23 juni 2016 - 

In De Posthoorn is een mooi artikel verschenen over Aneesh Ramnath, de winnaar van het Groot Haags Kinderdictee. Klik hier om het artikel te bekijken. 

Leerlingen Shri Saraswatieschool  scoren hoog op Cito-toets

Leerlingen Shri Saraswatieschool scoren hoog op Cito-toets

22 juni 2016 - 

De Shri Saraswatie School in Rotterdamheeft dit jaar heel goed gescoord op de Cito-toets. Van de 26 leerlingen in groep 8 hebben maar liefst 4 de maximale score van 550 punten gehaald. Andere leerlingen scoorden net onder de 550 punten.

De schoolleiding is supertrots op groep 8 omdat zo'n goede score landelijk niet veel voorkomt. De voorgaande jaren eindigde de school volgens de directie in de middenmoot. Dit jaar zijn extra lessen en oefeningen aangeboden om de leerlingen nog beter op de eindtoets voor te bereiden.
Deze basisschool heeft een hindoeïstische grondslag. Dat houdt in dat er naast de reguliere vakken ook les gegeven wordt in yoga en meditatie. 

Volgens de directeur Jan Bilgoe heeft dat effect: "Rust en orde zijn belangrijk. Verschillende kinderen heeft het geholpen om rustig aan de toets te werken."
 
Aneesh Ramnath wint Groot Haags Kinderdictee

Aneesh Ramnath wint Groot Haags Kinderdictee

17 juni 2016 - 

Aneesh Ramnath, leerling uit groep 8 van de Shri Vishnu School, mag zich dit jaar de allerbeste dicteemaker van Den Haag noemen! Tijdens de grote finale van het Groot Haags Kinderdictee in de Raadzaal van het Haagse stadhuis maakte hij slechts twee fouten. Aneesh ontving de prijs - maar liefst 200 euro aan boeken voor de schoolbibliotheek - uit handen van de bekende Haagse kinderboekenschrijfster Anna Woltz die ook het dictee schreef. Gefeliciteerd Aneesh!

 

Zie ook dit bericht van Omroep West; ook in het Algemeen Dagblad stond op donderdag 16 juni een artikel. 

Benoeming nieuwe directeur Shri Vishnu School

Benoeming nieuwe directeur Shri Vishnu School

03 juni 2016 - 

Graag willen we u mededelen dat heer Fred van de Poll per 1 augustus 2016 als de nieuwe directeur aan de slag zal gaan op de Shri Vishnu School.  De heer Fred van de Poll is een zeer ervaren directeur met een lange loopbaan in het onderwijs in de regio Den Haag. Momenteel is hij directeur van twee basisscholen van de Lucas stichting in Den Haag, de M.M. Boldingh en Statenkwartier.  Dit schooljaar is de basisschool M.M. Bolding uitgeroepen door de inspectie en OCW tot excellente basisschool. Tevens is de heer Fred van de Poll een van de onderwijspioniers op het gebied van hoogbegaafdheid. De heer Fred van de Poll is geen onbekende binnen SHON. Hij heeft dit schooljaar onze schoolteams begeleid bij de invoering van ontwikkelgesprekken en leerlingenraden. Zijn enthousiasme, deskundigheid, leidinggevende kwaliteiten en oprechte belangstelling voor het hindoe onderwijs zijn doorslaggevend geweest voor de sollicitatie commissie. De MR van de Shri Vishnu School heeft ook positief geadviseerd.

 

Indien u nog  vragen heeft voor de heer Fred van de Poll of ondergetekenden vernemen we dat graag.

 

Met vriendeijke groet,

Brigitha Moenesar- Gopie (voorzitter Mr Shri Vishnu School)

Rajesh Ramnewash (voorzitter College van Bestuur SHON)

info@shon.nl 

Onderwijs met tablets op Stichting Hindoe Onderwijs

29 mei 2016 - 

In onderstaande video wordt dieper ingegaan op de inzet van tablets binnen Stichting Hindoe Onderwijs. (Met dank aan RegioTV Den Haag)

 

 

VPRO-documentaire 'De Hokjesman'

VPRO-documentaire 'De Hokjesman'

18 mei 2016 - 

Eind april besteedde de VPRO-documentaireserie 'De Hokjesman' aandacht de hindostanen in Nederland. De Shri Vishnu School komt hier prominent in voor. Via deze link kunt u de uitzending terugzien.

Een geslaagde ‘Family Day' op de Shri Vishnu School!

14 mei 2016 - 

Op de Shri Vishnu School is op zondag 24 april de jaarlijkse ‘Family Day’ gehouden, een activiteit met sport en spel, gezonde voeding, informatie en onderwijs.

Regio TV Infothuis was er bij om een opname te maken voor hun programma Werken & Leren. De uitzending kunt u hier terug zien. 

 

Shri Vishnu School kids treden op tijdens Bhumi Puja & Fundraising Concert Event 15 mei a.s.

13 mei 2016 - 

Sri Krishna Dhaam organiseert de Bhumi Puja & Fundraising Concert Event op 15 mei a.s. Dit keer met optredens van getalenteerde artiesten en topzangers uit India. Wij zijn verheugd u mede te delen dat ook de Shri Vishnu School en ISKCON kids een optreden zullen verzorgen (tussen 17.00 – 18.00 uur).

 

Datum: zondag 15 mei 2016
Locatie: Feestzaal Tropical, Dekkershoek 46-48, Den Haag

Voor meer informatie klik hier  

Oud-leerling blikt terug op kinderjaren op de Shri Vishnu School

Oud-leerling blikt terug op kinderjaren op de Shri Vishnu School

06 mei 2016 - 

Heb je je weleens afgevraagd hoe het leven er over 10 of 15 jaar uitziet, vanaf het moment dat je op de basisschool zat? Wie is de persoon geworden die toen een kind was? Hoe heeft hij/zij de periode tijdens zijn/haar basisschool ervaren?
Op deze en anderen vragen krijgen we antwoord van een oud-leerling van de Shri Vishnu School: Nishad Matawlie.


Lees meer ›

De Shri Vishnu School te zien in het tv-programma de Hokjesman

30 april 2016 - 

Gisteren, op 29 april, was de Shri Vishnu School te zien in het tv-programma de Hokjesman op NPO 2 over het onderwerp 'Hindostanen'. 

 

U kunt de aflevering hier bekijken http://www.vpro.nl/programmas/de-hokjesman/hindostanen.html

 

Vacature Directeur Shri Vishnu School

13 april 2016 - 

Wij vragen kandidaten voor de vacante directiefunctie op de Shri Vishnu School te Den Haag om uiterlijk 30 april te reageren op onderstaand advertentie. Het functieprofiel kunt u opvragen via cvb@shon.nl of telefonisch via 070-3656900

 

 

 


Download:
Advertentie vacature directeur SVS ›
Een van de slimste tieners ter wereld

Een van de slimste tieners ter wereld

12 april 2016 - 

Klik hier om een artikel te lezen over een van de slimste tieners ter wereld 

Reportage over het Holi-feest

08 april 2016 - 

Disha Media heeft een reportage gemaakt over het Holi-feest op de Shri Vishnu School in Den Haag en op de Shri Saraswatie School te Rotterdam. Hieronder is deze terug te zien:

 

 

 

Mailprobleem opgelost

07 april 2016 - 

De mailproblemen zijn opgelost; u hoeft eerder verzonden e-mails niet opnieuw te sturen. 

Problemen met het ontvangen van mail

07 april 2016 - 

Op dit moment zijn er problemen met het ontvangen van e-mail. Mocht u een mail hebben verzonden en geen reactie hebben ontvangen dan is deze niet doorgekomen. Onze systeembeheerder is druk bezig om dit probleem zo spoedig mogelijk te verhelpen. Bij dringende zaken adviseren wij u om te bellen. Onze welgemeende excuses voor dit ongemak.

Holi-reportage bij Omroep West

23 maart 2016 - 

Omroep West heeft uitgebreid stilgestaan bij de Holi-viering op de Shri Vishnu School. 

 

Klik hier om dit te bekijken.

1 2 3 4 5 6 7 8 9