Nieuws - pagina 11

Artikel Posthoorn

17 februari 2016 - In het huis-aan-huisblad De Posthoorn stond een fraai artikel over het ICT-onderwijs op de Shri Vishnu School. U kunt het via deze weblink teruglezen.

Disha Media: reportage over de programmeerlessen

17 februari 2016 - Deze aflevering van Disha Media is gewijd aan de programmeerlessen op de Shri Saraswatie School: 

 

3D printen op de Shri Laksmi School

3D printen op de Shri Laksmi School

15 februari 2016 - De Shri Laksmi School in Amsterdam-Zuidoost is onlangs in groep 6 en 7 gestart met lessen over 3D printen. “Van de 30 scholen in dit stadsdeel zijn wij 1 van de 2 die hiermee zijn begonnen”, zegt  directeur Rabin Mathoera. Reden genoeg om hem een aantal vragen voor te leggen.   

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Engelse les op de Shri Vishnu School

Engelse les op de Shri Vishnu School

15 februari 2016 - Gajatrie Parmessar is klasselerares van groep 1 en 2 op de Shri Vishnu School in Den Haag. Engels taalonderwijs geven is één van haar taken. “De lessen moeten aansluiten op de belevingswereld van de kinderen,” zegt ze. 

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha Schoo

15 februari 2016 - Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School in Almere is dit jaar op woensdag 23 maart. “Deze keer houden we o.a een braderie op het schoolplein”, zegt directeur Shakoentela Soedamah. “Het is tegelijkertijd een open dag.” 

Door Stuart Kensenhuis 


Lees meer ›
Yogalessen  op de Shri Krishna School

Yogalessen op de Shri Krishna School

15 februari 2016 -  “Elke twee weken een sessie van 45 minuten”, zegt directeur Shaam Jibodh van de Shri Krishna School in Utrecht. Hij heeft het over yogalessen, iets dat sinds september vorig jaar in het lesrooster is opgenomen voor alle leerlingen. “De kinderen en hun ouders zijn laaiend enthousiast.”

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Programmeerlessen op de Shri Saraswatie School

Programmeerlessen op de Shri Saraswatie School

15 februari 2016 - De Shri Saraswatie School in Rotterdam is gestart met programmeerlessen voor leerlingen van groep 8. “Het is een grote groep van 28 leerlingen en ze zijn hartstikke enthousiast”, zegt directeur Jan Bilgoe.

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Tablets in groep 5 van de Shri Vishnu School

Tablets in groep 5 van de Shri Vishnu School

10 januari 2016 - Voor de herfstvakantie is groep 5 van de Shri Vishnu School begonnen met Snappet- tablets. Er is begonnen met rekenen en spelling .
De kinderen zijn erg enthousiast en kunnen er al aardig wat van. De reken- en spelling lessen worden normaal aangeboden en de eerste opdrachten worden ook samen of individueel gemaakt.

Lees meer ›

Suriname 40 jaar onafhankelijk; Omroep West op de Shri Vishnu School

25 november 2015 - Op 25 november 1985 werd Suriname onafhankelijk. Ter gelegenheid hiervan heeft Omroep West een reportage gemaakt op de Shri Vishnu School in Den Haag. Klik op onderstaande link om de uitzending terug te luisteren.
Lees meer ›
School in De Posthoorn

School in De Posthoorn

12 november 2015 - Leerlingen van de Shri Vishnuschool hebben opgetreden voor de patiënten en hun familie in MCH Haaglanden.
Lees meer ›
Divali

Divali

11 november 2015 - De Stichting Hindoe Onderwijs wenst iedereen een Subh Divali.

Hindoe-scholen op Disha Media

02 november 2015 - Recentelijk heeft Disha Media enkele reportages gemaakt op onze scholen. Hieronder kunt u deze afleveringen terugzien:
Lees meer ›

25-jarig jubileum Shri Laksmi School

26 oktober 2014 - In de laatste week van oktober vierde de Shri Laksmi School te Amsterdam haar 25-jarig jubileum.  Wij feliciteren deze school van harte! Klik hieronder voor een foto-impressie: 
https://goo.gl/photos/hvJc3b2cKKco5v667

Divali-lezing

19 oktober 2014 - Stichting Hindoe Onderwijs organiseert samen met Stichting Hindoe Parishad Nederland wederom een Divali-lezing. Op zondag 19 oktober a.s. is niemand minder dan oud-premier Ruud Lubbers de hoofdgast en zal uitgebreid ingaan op het thema 'De vreugdevolle viering van het leven'. Wij nodigen alle ouders en belangstellenden uit om deze lezing bij te wonen. Deze vindt plaats op de Shri Vishnu School, van 13.30-18.00 uur. Hieronder  treft u de officiële uitnodiging aan en alle details over het programma.

 


Download:
Flyer Divali-lezing 19-10-2014 ›

140 jaar Hindoestaanse immigratie

02 juni 2014 - Op zondag 2 juni organiseert Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  in samenwerking met St Hindoe Onderwijs een conferentie ter gelegenheid van 140 jaar Hindoestaanse immigratie. Centraal staat het thema  'Hoe moet het verder met hindoestanen in Nederlands na 140 jaar immigratie'. Er zijn interessante lezingen door o.m. dr V. Baldew en dr. R. Bhagwanbali en er is een forumdiscussie. De middag wordt afgesloten met een informeel samenzijn.

Zondag 2 juni  van 13.00-20.00 uur  op de Shri Vishnu School Abr van Beyerenstraat 56 2525TH Den Haag; de toegang is gratis.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11