Nieuws - pagina 6

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

Shri Ganesha School Almere viert haar 10-jarige jubileum

26 januari 2019 - 

Klik hier om een artikel van Omroep Almere te bekijken over 10 jaar hindoe-onderwijs in Almere. 

Artikel Kindercommissie Amsterdam Z.O.

09 januari 2019 - 

Onlangs verscheen in De Telegraaf een artikel over de Kindercommissie te Amsterdam Zuid-Oost. Leerlingen van onze Shri Laksmi School nemen hier actief aan deel. Klik hier om het te bekijken. 

Artikel Techniektalent over de Scienceweek

09 januari 2019 - 

Op de site van Techniektalent is een leuk artikel verschenen over onze Scienceweek. Klik hier om het te bekijken. 

Open Dag Shri Krishna School Utrecht, vrijdag 22 juni a.s.

11 juni 2018 - 

AVG: nieuwe privacy wetgeving

23 mei 2018 - 

Informatie over de nieuwe privacy-wetgeving en de wijze waarop onze stichting hiermee omgaat, vindt op via deze link

Open Dag Shri Ganesha School Almere: zaterdag 26 mei a.s.

16 mei 2018 - 

Op zaterdag 26 mei organiseert de Shri Ganesha School te Almere een Open Dag. 


Lees meer ›

Koningsspelen op de Shri Vishnu School

26 april 2018 - 

Info Thuis heeft een reportage gemaakt van de Koningsspelen op de Shri Vishnu School te Den Haag:

Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Shivan Bhoendie

Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Shivan Bhoendie

12 april 2018 - 

Hij richt zich binnen de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) met name op de identiteit, bewaking van de kwaliteit van het onderwijs en de financiën. Shivan Bhoendie zit niet zomaar in de Raad van Toezicht van de SHON. Hij was bankier en is nu financieel directeur in het familiebedrijf. Afgestudeerd in Rotterdam in bedrijfskunde en in de Verenigde Staten in finance is hij zeer wel in staat om de financiële situatie van de stichting te doorzien.


Lees meer ›
Nieuwe Raad van Toezicht

Nieuwe Raad van Toezicht

09 april 2018 - 

De nieuwe Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) bestaat uit drie nieuwe en drie oude leden. De nieuwe voorzitter is de eerste en nu nog de enige vrouw in de Raad van Toezicht, Kaushilya Budhu Lall. 


Lees meer ›
Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Radj Ramcharan

Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Radj Ramcharan

09 april 2018 - 

Radj Ramcharan is erg begaan met kinderen. Hij heeft zich in de omgeving Utrecht jarenlang ingezet vanuit de stichting ASHA voor jongeren en in het bijzonder voor Hindoestaanse jongeren. Die voorliefde voor de Hindoestaanse toekomst maakt van hem een geschikt lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).


Lees meer ›
Ontmoet de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht:  Kaushilya Budhu Lall

Ontmoet de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht: Kaushilya Budhu Lall

09 april 2018 - 

Ze heeft al jarenlange ervaring in besturen en toezichthoudende functies in het bedrijfsleven, belangenbehartiging, cultuur en het onderwijs. De eerste vrouwelijke voorzitter van de Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).


Lees meer ›

Vers bloed in de Raad van Toezicht

05 april 2018 - 

De Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) heeft een drietal nieuwe gezichten.


Lees meer ›

Telegraaf-artikel over het Holi-feest op de Shri Vishnu School

07 maart 2018 - 

De Telegraaf besteedde dinsdag 6 maart 2018 aandacht aan de Holi-viering op de Shri Vishnu School in Den Haag. Klik op 'Lees meer' om het artikel te bekijken. 


Lees meer ›
Chautaal-groep Shri Saraswatie School live op Radio Amor

Chautaal-groep Shri Saraswatie School live op Radio Amor

06 maart 2018 - 

De leerlingen van de Rotterdamse Shri Saraswatie School hadden op donderdag 1 maart 2018 aan de vooravond van Holi Phagua een 'live' chautaaloptreden bij Amor FM. 


Lees meer ›

Terugblik Holi-feest op de Shri Ganesha School

06 maart 2018 - 

De Shri Ganesha School te Almere kijkt terug op een zeer geslaagd, kleurrijk Holi-feest op maandag 5 maart jl. Omroep Flevoland heeft een sfeervolle reportage gemaakt van deze dag. Klik hier om deze te bekijken.

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

Holi-boodschap Stichting Hindoe Onderwijs Nederland, Holi Phagua 2018

02 maart 2018 - 

Op vrijdag 2 maart vieren miljoenen Hindoes over de hele wereld Holi Phagua. De kinderen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) vieren dat na de voorjaarsvakantie op maandag 5 maart. Wat betekent Holi Phagua voor de leerlingen?


Lees meer ›
In memoriam: Ruud Lubbers

In memoriam: Ruud Lubbers

15 februari 2018 - 

Ter nagedachtenis van de heer Ruud Lubbers blikken we terug op de Divali-lezing die hij op 19 oktober 2014 verzorgde op de Shri Vishnu School. 


Lees meer ›

Nieuwjaarswens

08 januari 2018 - 

Het bestuur van Stichting Hindoe Onderwijs wenst iedereen een gelukkig en gezond 2018!

 

Directeur Shri Laksmi-school bescheiden over hoge Cito-score

Directeur Shri Laksmi-school bescheiden over hoge Cito-score

18 december 2017 - 

Van alle Amsterdamse scholen heeft de Shri Laksmi School één van de hoogste scores behaald (8.1) op de eindtoets 2017 en behoort hiermee tot de top 3. Dit blijkt onder meer uit een nieuwsbericht van Het Parool. Deze krant baseert zich op een jaarlijks onderzoek van RTL Nieuws. Hoe kijkt directeur Rabin Mathoera naar de positieve berichten? Trots als een pauw?


Lees meer ›
Tulpenbollen op de Shri Ganesha School

Tulpenbollen op de Shri Ganesha School

01 december 2017 - 

Leerlingen hebben op donderdag 30 november bijna 200 tulpenbollen geplant in de tuin en in de oude zandbak van de Shri Ganesha School. Dit vertelt interim directeur Hanneke Buisman.


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9