Nieuws - pagina 9

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

Holi-groet

Holi-groet

23 maart 2016 - 

Subh Holi allemaal! Zie ook bijgaande Holi-groet namens onze bestuursvoorzitter Rajesh Ramewash


Download:
Holi-groet SHON ›

Artikel Telegraaf: Programmeren op de Shri Vishnu School

12 maart 2016 - 

Op donderdag 10 maart stond er een uitgebreid artikel in De Telegraaf over de programmeerlessen op onze school. Klik hieronder om het bericht te lezen. 


Download:
Artikel Telegraaf 10 maart 2016 ›

Reportage tablet-onderwijs op de Shri Vishnu School

17 februari 2016 - 

Via deze weblink ziet u een reportage over het tablet-onderwijs op de Shri Vishnu School.

Artikel Posthoorn

17 februari 2016 - 

In het huis-aan-huisblad De Posthoorn stond een fraai artikel over het ICT-onderwijs op de Shri Vishnu School. U kunt het via deze weblink teruglezen.

Disha Media: reportage over de programmeerlessen

17 februari 2016 - 

Deze aflevering van Disha Media is gewijd aan de programmeerlessen op de Shri Saraswatie School: 

 

3D printen op de Shri Laksmi School

3D printen op de Shri Laksmi School

15 februari 2016 - 

De Shri Laksmi School in Amsterdam-Zuidoost is onlangs in groep 6 en 7 gestart met lessen over 3D printen. “Van de 30 scholen in dit stadsdeel zijn wij 1 van de 2 die hiermee zijn begonnen”, zegt  directeur Rabin Mathoera. Reden genoeg om hem een aantal vragen voor te leggen.   

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Engelse les op de Shri Vishnu School

Engelse les op de Shri Vishnu School

15 februari 2016 - 

Gajatrie Parmessar is klasselerares van groep 1 en 2 op de Shri Vishnu School in Den Haag. Engels taalonderwijs geven is één van haar taken. “De lessen moeten aansluiten op de belevingswereld van de kinderen,” zegt ze. 

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha Schoo

15 februari 2016 - 

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School in Almere is dit jaar op woensdag 23 maart. “Deze keer houden we o.a een braderie op het schoolplein”, zegt directeur Shakoentela Soedamah. “Het is tegelijkertijd een open dag.” 

Door Stuart Kensenhuis 


Lees meer ›
Yogalessen  op de Shri Krishna School

Yogalessen op de Shri Krishna School

15 februari 2016 - 

 “Elke twee weken een sessie van 45 minuten”, zegt directeur Shaam Jibodh van de Shri Krishna School in Utrecht. Hij heeft het over yogalessen, iets dat sinds september vorig jaar in het lesrooster is opgenomen voor alle leerlingen. “De kinderen en hun ouders zijn laaiend enthousiast.”

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Programmeerlessen op de Shri Saraswatie School

Programmeerlessen op de Shri Saraswatie School

15 februari 2016 - 

De Shri Saraswatie School in Rotterdam is gestart met programmeerlessen voor leerlingen van groep 8. “Het is een grote groep van 28 leerlingen en ze zijn hartstikke enthousiast”, zegt directeur Jan Bilgoe.

Door Stuart Kensenhuis


Lees meer ›
Tablets in groep 5 van de Shri Vishnu School

Tablets in groep 5 van de Shri Vishnu School

10 januari 2016 - 

Voor de herfstvakantie is groep 5 van de Shri Vishnu School begonnen met Snappet- tablets. Er is begonnen met rekenen en spelling .
De kinderen zijn erg enthousiast en kunnen er al aardig wat van. De reken- en spelling lessen worden normaal aangeboden en de eerste opdrachten worden ook samen of individueel gemaakt.


Lees meer ›

Suriname 40 jaar onafhankelijk; Omroep West op de Shri Vishnu School

25 november 2015 - 

Op 25 november 1985 werd Suriname onafhankelijk. Ter gelegenheid hiervan heeft Omroep West een reportage gemaakt op de Shri Vishnu School in Den Haag. Klik op onderstaande link om de uitzending terug te luisteren.


Lees meer ›
School in De Posthoorn

School in De Posthoorn

12 november 2015 - 

Leerlingen van de Shri Vishnuschool hebben opgetreden voor de patiënten en hun familie in MCH Haaglanden.


Lees meer ›
Divali

Divali

11 november 2015 - 

De Stichting Hindoe Onderwijs wenst iedereen een Subh Divali.

Hindoe-scholen op Disha Media

02 november 2015 - 

Recentelijk heeft Disha Media enkele reportages gemaakt op onze scholen. Hieronder kunt u deze afleveringen terugzien:


Lees meer ›

25-jarig jubileum Shri Laksmi School

26 oktober 2014 - 

In de laatste week van oktober vierde de Shri Laksmi School te Amsterdam haar 25-jarig jubileum.  Wij feliciteren deze school van harte! Klik hieronder voor een foto-impressie: 
https://goo.gl/photos/hvJc3b2cKKco5v667

Divali-lezing

19 oktober 2014 - 

Stichting Hindoe Onderwijs organiseert samen met Stichting Hindoe Parishad Nederland wederom een Divali-lezing. Op zondag 19 oktober a.s. is niemand minder dan oud-premier Ruud Lubbers de hoofdgast en zal uitgebreid ingaan op het thema 'De vreugdevolle viering van het leven'. Wij nodigen alle ouders en belangstellenden uit om deze lezing bij te wonen. Deze vindt plaats op de Shri Vishnu School, van 13.30-18.00 uur. Hieronder  treft u de officiële uitnodiging aan en alle details over het programma.

 


Download:
Flyer Divali-lezing 19-10-2014 ›

140 jaar Hindoestaanse immigratie

02 juni 2014 - 

Op zondag 2 juni organiseert Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  in samenwerking met St Hindoe Onderwijs een conferentie ter gelegenheid van 140 jaar Hindoestaanse immigratie. Centraal staat het thema  'Hoe moet het verder met hindoestanen in Nederlands na 140 jaar immigratie'. Er zijn interessante lezingen door o.m. dr V. Baldew en dr. R. Bhagwanbali en er is een forumdiscussie. De middag wordt afgesloten met een informeel samenzijn.

Zondag 2 juni  van 13.00-20.00 uur  op de Shri Vishnu School Abr van Beyerenstraat 56 2525TH Den Haag; de toegang is gratis.

1 2 3 4 5 6 7 8 9