Nieuws

24 maart 2023

Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School

Een kwart van de kinderen in Amsterdam kan niet fietsen, daarom is er een pilot gestart om te zorgen dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om met de fiets op pad te gaan. Ook bij ons op de Shri Laksmi School zijn er fietslessen verzorgd. Wij zijn erg trots op onzw leerlingen die in drie uur hebben leren fietsen.

Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School
Op donderdag 23 maart hebben de kinderen van groep 6 van de Shri Laksmi School in Amsterdam Zuid-Oost hun diploma ontvangen uit handen van wethouder Melanie van der Horst (Verkeer en vervoer). Na  drie lessen van een uur, waarin de kinderen onder andere leren balans te houden en te sturen, kunnen de kinderen al helemaal zelf fietsen.

 

 

Er zijn 75 kinderen uit groep 3 tot en met 6 die de lessen hebben ontvangen. Sommigen konden helemaal niet fietsen en anderen een heel klein beetje. Alle kinderen zijn enthousiast en blij dat ze nu kunnen leren fietsen. Directeur Mathoera vindt het belangrijk dat kinderen zelfredzaam zijn en ziet fietsen als een vorm van zelfstandigheid en vrijheid, wat hij graag aan de leerlingen meegeeft.

 

Naast de wethouder kwam ook de krant Het Parool langs om met onze leerlingen te praten die fietsles hebben gekregen. Lees hier het artikel. De foto's op deze pagina zijn ook gemaakt door Het Parool.