Nieuws

09 april 2018

Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Radj Ramcharan

Radj Ramcharan is erg begaan met kinderen. Hij heeft zich in de omgeving Utrecht jarenlang ingezet vanuit de stichting ASHA voor jongeren en in het bijzonder voor Hindoestaanse jongeren. Die voorliefde voor de Hindoestaanse toekomst maakt van hem een geschikt lid van de Raad van Toezicht van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).

Ontmoet het nieuwe lid van de Raad van Toezicht: Radj Ramcharan

Naast zijn toezichthoudende functie bij de SHON, is hij al bezig met het opzetten van huiswerkbegeleiding op onze Shri Krishna School in Utrecht.

Ramcharan is lokaal politicus voor het CDA in Nieuwegein geweest. Hij zat daar in de gemeenteraad. Als CDA’er heeft hij affiniteit met bijzondere scholen, omdat zijn partij daar sterk voorstander van is. “Dat heb ik ook met de Hindoescholen. Ik ben zelf praktizerend Hindoe en vind dat deze scholen hun bestaansrecht verdienen en dat ik daar mijn bijdrage aan kan leveren”, zegt Ramcharan. Hij hoopt dat ouders, net als hij, het gevoel krijgen dat buitenschoolse activiteiten ook belangrijk zijn voor de kinderen.

Hij werkt nu als projectleider bij de landelijke Stichting Lezen & Schrijven om laaggeletterdheid te bestrijden. De oprichter is prinses Laurentien, zij is nu ere-voorzitter. Ruim 2,5 miljoen mensen in Nederland kunnen niet lezen, schrijven en rekenen.

“Kunnen lezen en schrijven is de basis voor het functioneren binnen de Nederlandse samenleving. Voor mij was het een volslagen verrassing toen ik de cijfers onder ogen kreeg hoeveel mensen niet of nauwelijks kunnen lezen, schrijven en rekenen. Dat mogen de kinderen, onder meer onze kinderen op de Hindoescholen, niet meemaken”, zegt Ramcharan. Daarvoor werkte hij bij Artikel 1 Midden- Nederland, het antidiscriminatiebureau in de provincie Utrecht. Daarvoor heeft hij meer dan twintig jaren gewerkt bij FORUM, instituut voor multiculturele vraagstukken en de stichting Lalla Rookh Nederland. Hij heeft na zijn middelbare school gestudeerd aan de Sociale Academie van de Hogeschool De Nijenburgh in Culemborg en daarna politicologie aan de Universiteit van Amsterdam.