Welkom

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland verzorgt basisonderwijs in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Almere.

Onze vijf Hindoe basisscholen staan voor hoogwaardig onderwijs, met veel aandacht voor de beste ontwikkeling van uw kind. Alle lessen worden in het Nederlands gegeven. Uw kind krijgt dus net zoveel uren Nederlandse taal en rekenen als op andere scholen. Het belangrijkste verschil is dat wij uw kind ook de basisbeginselen van het Hindoeïsme leren. 

 

Meer informatie

Ruim dertig jaar geleden startten Surinaamse ouders met groot succes in de vijf grote steden voor hun kinderen basisonderwijs voor gelijke kansen zonder vooroordelen.

Dankzij het prettige, respectvolle en veilige klimaat zijn onze scholen inmiddels uitgegroeid tot een begrip, waar ouders hun kind met vertrouwen plaatsen. 

Het laatste nieuws

Paasviering en vrij paasweekend

Paasviering en vrij paasweekend
06 apr 2023 - Op bijna alle scholen is vandaag paasviering en volgt er een lekker lang paasweekend vrij: morgen goede vrijdag tot en met maandag 10 april zijn al onze scholen vrij. Vandaag zijn de leerlingen van de Shri Vishnu School in Den Haag ook al een dagje vrij, omdat het onderwijzend personeel een studiedag heeft.

 

Wij wensen iedereen een heel mooi paasweekend toe met gezellige paasdagen.     

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek
31 mrt 2023 - Meisjes van verschillende basisscholen in Almere hebben een kijkje genomen bij technische MBO opleidingen. Ook onze groep 7 leerlingen van de Shri Ganesha School hebben een bezoek gebracht aan de speciale 'Girlsday' op het MBO College Almere.   Lees meer ›

Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School

Kinderen leren fietsen op de Shri Laksmi School
24 mrt 2023 - Een kwart van de kinderen in Amsterdam kan niet fietsen, daarom is er een pilot gestart om te zorgen dat alle kinderen de mogelijkheid krijgen om met de fiets op pad te gaan. Ook bij ons op de Shri Laksmi School zijn er fietslessen verzorgd. Wij zijn erg trots op onzw leerlingen die in drie uur hebben leren fietsen. Lees meer ›
Meer nieuws ›

Wat u niet mag missen

Onze SHON-scholen

Bezoek de websites voor meer informatie:

 
  • Hindoeïsme
    Wij zijn trots op onze Hindoe levenshouding. Daarom leert uw kind op onze scholen op een leerzame, speelse manier de basisbeginselen van het Hindoeïsme. Hiervoor hebben we per leerjaar eigen, leuk lesmateriaal ontwikkeld.
  • Kwaliteit
    De kwaliteit van ons onderwijs staat altijd voorop. Onze basisscholen hanteren dezelfde kerndoelen als alle andere basisscholen. We gebruiken een leerlingvolgsysteem, om vroegtijdig mogelijke achterstanden op te sporen en bij te sturen. Daarom zijn de Cito-eindscores van onze leerlingen al jarenlang gemiddeld hoger dan elders.
  • Extra vorming
    Vanuit het Dharma onderwijs besteden we veel aandacht aan waarden en normen. We werken daarnaast met lesmateriaal dat zich richt tegen pesten op school en discriminatie. Ook taalexpressie en drama maken bij ons deel uit van het lesprogramma.