Welkom

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland verzorgt basisonderwijs in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht en Almere.

Onze vijf Hindoe basisscholen staan voor hoogwaardig onderwijs, met veel aandacht voor de beste ontwikkeling van uw kind. Alle lessen worden in het Nederlands gegeven. Uw kind krijgt dus net zoveel uren Nederlandse taal en rekenen als op andere scholen. Het belangrijkste verschil is dat wij uw kind ook de basisbeginselen van het Hindoeïsme leren. 

 

Meer informatie

Ruim dertig jaar geleden startten Surinaamse ouders met groot succes in de vijf grote steden voor hun kinderen basisonderwijs voor gelijke kansen zonder vooroordelen.

Dankzij het prettige, respectvolle en veilige klimaat zijn onze scholen inmiddels uitgegroeid tot een begrip, waar ouders hun kind met vertrouwen plaatsen. 

Het laatste nieuws

Een Leuke en Leerzame Fietsdag met klasgenoten

Een Leuke en Leerzame Fietsdag met klasgenoten
25 jun 2024 - Vandaag op 25 juni hebben de leerlingen van groep 8 van Shri Laksmi School een bijzondere en leerzame dag beleefd: fietsdag. Juf Cindy kwam langs om samen met de kinderen de fietsdag voor te bereiden. De kinderen werkten in tweetallen en gebruikten laptops, tablets en pc's om zich goed voor te bereiden. Daarna werd uiteraard gefietst! Lees meer ›

Een ode aan al onze vrouwelijke werknemers op Maha Shivaratri

Een ode aan al onze vrouwelijke werknemers op Maha Shivaratri
08 mrt 2024 - Op deze bijzondere dag, waarop we zowel Internationale Vrouwendag als Maha Shivaratri vieren, willen we stilstaan bij de immense waarde die vrouwen hebben binnen het hindoeïsme en binnen onze organisatie.

In het hindoeïsme worden vrouwen vereerd als de belichaming van goddelijke kracht en wijsheid. Zij worden gezien als de dragers van Shakti, de vrouwelijke goddelijke energie, die complementair is aan Shiva, de mannelijke aspect van het goddelijke. Maha Shivaratri, de heilige nacht van Shiva, herinnert ons aan de noodzaak van het in balans brengen van mannelijke en vrouwelijke krachten, waarbij beide onmisbaar zijn voor het kosmische evenwicht en harmonie.

 

Lees meer ›

Holi Bezinnings Bijeenkomst op 22 maart

Holi Bezinnings Bijeenkomst op 22 maart
03 mrt 2024 - Met vreugde en opwinding nodigen wij u uit om deel te nemen aan een viering van kleur, eenheid en samenzijn zoals nooit tevoren! Het Holi-feest staat voor de deur, een tijd waarin we samen komen, ongeacht onze achtergrond, om de banden van verbondenheid te versterken en nieuwe hoop te omarmen.


Op vrijdag 22 maart 2023, omarmen de Shri Vishnu Hindoe Basisschool en de Stichting Hindoe Parishad Nederland (SHPN) de geest van Holi met open armen. We nodigen u uit om deel te nemen aan onze gezamenlijke Holi-viering, gehouden op onze Haagse SHON basisschool, de Shri Vishnu School aan de Abraham van Beyerenstraat 56.

Lees meer ›
Meer nieuws ›

Wat u niet mag missen

Onze SHON-scholen

Bezoek de websites voor meer informatie:

 
  • Hindoeïsme
    Wij zijn trots op onze Hindoe levenshouding. Daarom leert uw kind op onze scholen op een leerzame, speelse manier de basisbeginselen van het Hindoeïsme. Hiervoor hebben we per leerjaar eigen, leuk lesmateriaal ontwikkeld.
  • Kwaliteit
    De kwaliteit van ons onderwijs staat altijd voorop. Onze basisscholen hanteren dezelfde kerndoelen als alle andere basisscholen. We gebruiken een leerlingvolgsysteem, om vroegtijdig mogelijke achterstanden op te sporen en bij te sturen. Daarom zijn de Cito-eindscores van onze leerlingen al jarenlang gemiddeld hoger dan elders.
  • Extra vorming
    Vanuit het Dharma onderwijs besteden we veel aandacht aan waarden en normen. We werken daarnaast met lesmateriaal dat zich richt tegen pesten op school en discriminatie. Ook taalexpressie en drama maken bij ons deel uit van het lesprogramma.