We bestaan 30 jaar! - pagina 2

In 2018 bestond Stichting Hindoe Onderwijs Nederland 30 jaar. Dit is uitgebreid gevierd met een keur aan activiteiten. Hieronder treft u een aantal artikelen aan die betrekking hebben op dit jubileum. 

 

De hindoe basisscholen van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland:

Oud-leerling Vandena Soekhoe: 'Mijn zoontje zal zichzelf en onze gebruiken herkennen in de klas en op school'

06 juni 2018 - Vandena Soekhoe (33) is écht dertig jaar geleden op haar eerste schooldag op de Shri Vishnu School begonnen. Zij zat ook bij juf Sawita in groep 1. Er was één kleuterklas van groep 1 en 2, waardoor zij samen met haar broer van dezelfde juf les kreeg. Ze heeft fijne herinneringen aan de school. Haar kinderen zal ze ook naar dezelfde school brengen. Ze heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is manager op het ministerie van Veiligheid & Justitie geworden.
Lees meer ›
Oud-leerling Amiet Soekhoe: 'Van een nieuwe school verwacht je organisatorische problemen, maar daar merkte ik niets van'

Oud-leerling Amiet Soekhoe: 'Van een nieuwe school verwacht je organisatorische problemen, maar daar merkte ik niets van'

23 april 2018 - Amiet Soekhoe (34) is na een ‘traineeship’ beleidsmedewerker jeugdhulp bij de gemeente Den Haag geworden. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en daarvoor zat hij op het VWO van het Haagse Segbroek College. Het advies om naar het VWO te gaan, kreeg hij op de Shri Vishnu School in Den Haag. Hij behoorde dertig jaar geleden tot de eerste lichting kinderen van de eerste Hindoebasisschool van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).
Lees meer ›

Waarom een Hindoeschool? Het was armoe troef bij Hindoestaanse kinderen

09 april 2018 - “Dat hoort toch bij jullie cultuur?”, zei een schooldirecteur toen Rajen Ramnath ruim dertig jaar geleden Hindoestaanse kinderen op blote voeten zag lopen op een school in de Haagse Beeklaan. Het was armoe troef toen Ramnath – één van de oprichters van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) – deze kinderen op die school zag rondlopen.
Lees meer ›

Hindoescholen kijken naar de toekomst

05 april 2018 - Leerlingen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) worden goed voorbereid op de toekomst. In de dertig jaar die de stichting bestaat, is er veel veranderd. Niet alleen de toekomst wat betreft hun schoolprestaties, loopbaan en wat ze willen bereiken met hun leven, maar ook qua technologisering van de maatschappij.
Lees meer ›
30 jaar SHON

30 jaar SHON

04 april 2018 - De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en de Shri Vishnu School in Den Haag bestaan dit jaar – officieel in augustus – maar liefst dertig jaar en dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. We gaan het vieren met de kinderen en het personeel. Er komen verschillende activiteiten om dit jubileum luister bij te zetten.
Lees meer ›
1 2