We bestaan 30 jaar! - pagina 1

In 2018 bestond Stichting Hindoe Onderwijs Nederland 30 jaar. Dit is uitgebreid gevierd met een keur aan activiteiten. Hieronder treft u een aantal artikelen aan die betrekking hebben op dit jubileum. 

 

De hindoe basisscholen van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland:

30 jaar SHON: Divali-feest in het Zuiderstrandtheater

21 januari 2021 - Een impressie van het Divali-feest in het Zuiderstrandtheater:

Scienceweek op RegioTV

28 november 2018 - Regio TV heeft een reportage gemaakt van de Scienceweek op de Shri Vishnu School in Den Haag:

Wetenschap & Techniek week van start gegaan: artikel Regio Leidsche Rijn

26 november 2018 - Zie dit artikel dat op de nieuwssite 'Regio Leidsche Rijn' is verschenen

Artikel AD/HC: 'We werden in het begin van alle kanten in de gaten gehouden'

15 november 2018 - In het AD/HC is op woensdag 14 november een fraai artikel verschenen over 30 jaar SHON.
Klik hier om het te bekijken.
Reportage  RegioTV Infothuis

Reportage RegioTV Infothuis

13 november 2018 - Tijdens de Divali-viering in het Zuiderstrand-theater heeft Regio TV Infothuis twee reportages gemaakt. Deze zijn hieonder te bekijken.
Lees meer ›

Gezondheid, vitaliteit plus lol en competitie bij de SHON-Personeelssportdag

11 september 2018 - En fanatiek dat ze zijn, die leerkrachten van de 30-jarige Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON)! Elk puntje dat ze kunnen scoren, pakken ze tijdens de Personeelssportdag deze woensdag 5 september. Geen genade voor de collega’s, scoren zullen ze. Het maakt niet uit met wat, sjoelen – of zoals ze in Suriname zeggen ‘sjoelbakken’ – lijnbal (‘Volleybal, maar dan met gooien en vangen van de bal en dus niet meppen!’), een kennisquiz (‘Welk dier wordt een Portugees oorlogsschip genoemd?’), Jenga (‘Nee, nee, niet de wankele toren vasthouden, juffen!’), paaltjesvoetbal (‘Breek niet je benen, meesters!’), vier-op-een-rij-estafette (‘Je mag elkaar best dwarszitten, hoor!’), memory (‘Huh, ik weet het niet meer!’), badminton (‘Het plafond telt niet!’) of onder het genot van een hapje en drankje dansen op de tonen van Hindoestaanse muziek, ze gaan voor winst!
Lees meer ›

Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur

25 augustus 2018 - Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur, naar aanleiding van de start van het schoojaar 2018-2019:

Schonere lucht en fijner licht op de Shri Laksmi

10 juli 2018 - De Shri Laksmi School in Amsterdam krijgt een subsidie van de gemeente Amsterdam om de lucht- en lichtkwaliteit van de school te verbeteren. Dat heeft de gemeente Amsterdam bevestigd aan de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Hiermee heeft de stichting het pad van verregaande duurzaamheid ingezet. Het gebouw wordt verbouwd om de kinderen in een nog schoner klimaat op school te onderwijzen.
Lees meer ›
Juf Lila neemt afscheid met een eigen straatnaambordje op de gang

Juf Lila neemt afscheid met een eigen straatnaambordje op de gang

03 juli 2018 - Zichtbaar aangedaan en verrast door de aanwezigheid van alle kinderen van de Shri Vishnu School in Den Haag onthulde zij vanmiddag haar heuse eigen straatnaambordje op de gang van de school: Lila Ganga-Munshi Gang. De vorig jaar gepensioneerde leerkracht en oud-adjunct-directeur Lila Ganga-Munshi (67) nam vandaag officieel afscheid van haar leerlingen en haar school.
Lees meer ›
Sport, spel, plezier en respect tijdens de pauze

Sport, spel, plezier en respect tijdens de pauze

03 juli 2018 - Bewegen is gezond voor iedereen, zeker ook voor kinderen. Nu in een tijd van mobiele telefoons, games en televisie wordt het buitenspelen steeds minder. Daarom is het van belang dat de school genoeg ruimte biedt om te bewegen en dat vindt de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) ook. Daarom is bij de Shri Vishnu School in Den Haag het begeleid buitenspelen ingevoerd. Bij het begeleid buitenspelen leren kinderen dagelijks sporten, bewegen, samenspelen en respect voor elkaar hebben.
Lees meer ›
1 2