1

We bestaan 30 jaar!

Op deze pagina zullen met grote regelmaat artikelen verschijnen die direct of indirect te maken hebben met ons 30-jarig jubileum. Houd deze pagina dus goed in de gaten!

 

De hindoe basisscholen van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland:

Gezondheid, vitaliteit plus lol en competitie bij de SHON-Personeelssportdag

11 september 2018 - En fanatiek dat ze zijn, die leerkrachten van de 30-jarige Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON)! Elk puntje dat ze kunnen scoren, pakken ze tijdens de Personeelssportdag deze woensdag 5 september. Geen genade voor de collega’s, scoren zullen ze. Het maakt niet uit met wat, sjoelen – of zoals ze in Suriname zeggen ‘sjoelbakken’ – lijnbal (‘Volleybal, maar dan met gooien en vangen van de bal en dus niet meppen!’), een kennisquiz (‘Welk dier wordt een Portugees oorlogsschip genoemd?’), Jenga (‘Nee, nee, niet de wankele toren vasthouden, juffen!’), paaltjesvoetbal (‘Breek niet je benen, meesters!’), vier-op-een-rij-estafette (‘Je mag elkaar best dwarszitten, hoor!’), memory (‘Huh, ik weet het niet meer!’), badminton (‘Het plafond telt niet!’) of onder het genot van een hapje en drankje dansen op de tonen van Hindoestaanse muziek, ze gaan voor winst!
Lees meer ›

Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur

25 augustus 2018 - Amor FM: interview met Rajesh Ramnewash, voorzitter College van Bestuur, naar aanleiding van de start van het schoojaar 2018-2019:

Schonere lucht en fijner licht op de Shri Laksmi

10 juli 2018 - De Shri Laksmi School in Amsterdam krijgt een subsidie van de gemeente Amsterdam om de lucht- en lichtkwaliteit van de school te verbeteren. Dat heeft de gemeente Amsterdam bevestigd aan de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Hiermee heeft de stichting het pad van verregaande duurzaamheid ingezet. Het gebouw wordt verbouwd om de kinderen in een nog schoner klimaat op school te onderwijzen.
Lees meer ›
Juf Lila neemt afscheid met een eigen straatnaambordje op de gang

Juf Lila neemt afscheid met een eigen straatnaambordje op de gang

03 juli 2018 - 
Zichtbaar aangedaan en verrast door de aanwezigheid van alle kinderen van de Shri Vishnu School in Den Haag onthulde zij vanmiddag haar heuse eigen straatnaambordje op de gang van de school: Lila Ganga-Munshi Gang. De vorig jaar gepensioneerde leerkracht en oud-adjunct-directeur Lila Ganga-Munshi (67) nam vandaag officieel afscheid van haar leerlingen en haar school.

Lees meer ›
Sport, spel, plezier en respect tijdens de pauze

Sport, spel, plezier en respect tijdens de pauze

03 juli 2018 - 
Bewegen is gezond voor iedereen, zeker ook voor kinderen. Nu in een tijd van mobiele telefoons, games en televisie wordt het buitenspelen steeds minder. Daarom is het van belang dat de school genoeg ruimte biedt om te bewegen en dat vindt de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) ook. Daarom is bij de Shri Vishnu School in Den Haag het begeleid buitenspelen ingevoerd. Bij het begeleid buitenspelen leren kinderen dagelijks sporten, bewegen, samenspelen en respect voor elkaar hebben.

Lees meer ›

Oud-leerling Vandena Soekhoe: 'Mijn zoontje zal zichzelf en onze gebruiken herkennen in de klas en op school'

06 juni 2018 - Vandena Soekhoe (33) is écht dertig jaar geleden op haar eerste schooldag op de Shri Vishnu School begonnen. Zij zat ook bij juf Sawita in groep 1. Er was één kleuterklas van groep 1 en 2, waardoor zij samen met haar broer van dezelfde juf les kreeg. Ze heeft fijne herinneringen aan de school. Haar kinderen zal ze ook naar dezelfde school brengen. Ze heeft Nederlands Recht gestudeerd aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam en is manager op het ministerie van Veiligheid & Justitie geworden.
Lees meer ›
Oud-leerling Amiet Soekhoe: 'Van een nieuwe school verwacht je organisatorische problemen, maar daar merkte ik niets van'

Oud-leerling Amiet Soekhoe: 'Van een nieuwe school verwacht je organisatorische problemen, maar daar merkte ik niets van'

23 april 2018 - 
Amiet Soekhoe (34) is na een ‘traineeship’ beleidsmedewerker jeugdhulp bij de gemeente Den Haag geworden. Hij studeerde geschiedenis aan de Universiteit Leiden en daarvoor zat hij op het VWO van het Haagse Segbroek College. Het advies om naar het VWO te gaan, kreeg hij op de Shri Vishnu School in Den Haag. Hij behoorde dertig jaar geleden tot de eerste lichting kinderen van de eerste Hindoebasisschool van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON).

Lees meer ›

Waarom een Hindoeschool? Het was armoe troef bij Hindoestaanse kinderen

09 april 2018 - “Dat hoort toch bij jullie cultuur?”, zei een schooldirecteur toen Rajen Ramnath ruim dertig jaar geleden Hindoestaanse kinderen op blote voeten zag lopen op een school in de Haagse Beeklaan. Het was armoe troef toen Ramnath – één van de oprichters van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) – deze kinderen op die school zag rondlopen.
Lees meer ›

Hindoescholen kijken naar de toekomst

05 april 2018 - Leerlingen van de Hindoebasisscholen van de Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) worden goed voorbereid op de toekomst. In de dertig jaar die de stichting bestaat, is er veel veranderd. Niet alleen de toekomst wat betreft hun schoolprestaties, loopbaan en wat ze willen bereiken met hun leven, maar ook qua technologisering van de maatschappij.
Lees meer ›
30 jaar SHON

30 jaar SHON

04 april 2018 - 
De Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) en de Shri Vishnu School in Den Haag bestaan dit jaar – officieel in augustus – maar liefst dertig jaar en dat laten we niet zomaar aan ons voorbij gaan. We gaan het vieren met de kinderen en het personeel. Er komen verschillende activiteiten om dit jubileum luister bij te zetten.

Lees meer ›